Timo Hännikäinen ja Suomen Vastarintaliike

kumpaansuuntaan
Kädet ojossa. 612-tapahtuman järjestäjät Timo Hännikäinen (etuvasemmalla) ja Jari-Pekka “Jape” Marin (takaoikealla, seppele kädessä).

Kansan Uutiset julkaisi tänään minulta jutun koskien Helsingin Töölössä viime itsenäisyyspäivänä järjestettyä 612-marssia. Jutussa kerron, että pääosa marssin järjestyksenvalvojista kuului Suomen Vastarintaliikkeeseen. Juttuun ei mahtunut kaikkia kuvia, joihin väittämä perustui, joten julkaisen tässä jutusta puuttuvat kuvat.

Jutun tärkein pointti oli siis 612-marssin järjestäjien, joihin lukeutuu muun muassa kirjailija Timo Hännikäinen, yhteydet Suomen Vastarintaliikkeeseen.

612-marssi. Oikealla Timo Hännikäinen, kuvan keskellä lipunkantaja Saku Snicker.
612-marssi. Vasemmalla Timo Hännikäinen ja Jari-Pekka Marin, kuvan keskellä lipunkantaja Saku Snicker.

612-marssin järjestyksenvalvojista neljä (1, 2, 3, 4) on tunnistettavissa varmasti myös nimeltä ja yksi (5) melko varmasti. Yhtä (6) järjestyksenvalvojaa en pystynyt nimeämään, vaikka hän alla olevien kuvien perusteella toimii Vastarintaliikkeessä. Toinen (7) järjestyksenvalvoja näyttää kovasti Vastarintaliikkeen tunnetulta aktivistilta, mutta en pysty sanomaan varmasti. Lisäksi tapahtumassa oli yksi (8) järjestyksenvalvoja, jota en kyennyt nimeämään enkä millään tavalla yhdistämään Vastarintaliikkeeseen.

Aivan kirjoituksen loppuun olen myös laittanut kuvat muutamasta sellaisesta tapahtumaan osallistuneesta Vastarintaliikkeen aktivisista, jotka ovat olleet ennen julkisuudessa tai jotka ovat liikkeen verkkojulkaisun Kansallisen vastarinnan “toimittajia”. Tässä julkaisen siis vain tietoja sellaisista henkilöistä, jotka ovat joko A) 612-marssin järjestäjiä tai B) Vastarintaliikkeen riveissä omalla nimellä ja/tai kasvoillaan toimiva aktivisti.

 

1. Johannes Murto

murto_web1
Johannes Murto on Suomen vastarintaliikkeen Porin ryhmän johtaja. Vasemmalla Murto Jyväskylän käräjäoikeudessa, jossa hän oli seuraamassa kirjastopuukotusta käsittelevää oikeudenkäyntiä. Keskellä Murto järjestyksenvalvojan liivissä 612-tapahtumassa. Oikealla Murto esittelemässä Porin ryhmälle myönnettyä Vuoden aktivistiryhmä -palkintoa Vastarintaliikkeen Twitterissä julkaisemassa kuvassa.

612-marssissa järjestyksenvalvojana toiminut Cari Johannes Murto on Suomen vastarintaliikkeen Porin ryhmän johtaja. Kesäkuussa 2014 Murto vastaanotti ryhmän puolesta Vastarintaliikkeen Vuoden aktivistiryhmä -palkinnon. Murto on myös kirjoittanut viime viikolla vuodetulle Vastarintaliikkeen sisäiselle foorumille. Murto esiintyy Vastarintaliikkeen sivuilla useassa yhteydessä omalla nimellään ja hänet helppo tunnistaa sivuilla olevista kuvista.

Murrolla on myös kylmäävä rikoshistoria Satakunnan käräjäoikeudessa. Tammikuussa 2010 Murto tuomittiin yhdessä toisen vastaajan kanssa törkeästä pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen. Murto ja hänen ystävänsä olivat toukokuussa 2009 käyneet ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta tai provokaatiota kahden miehen kimppuun julkisella paikalla Porissa. Murto ja hänen ystävänsä olivat potkineet vastaajaa kunnes hän oli makanut maassa tajuttomana. Toisen miehen onnistui paeta paikalta.

Murto syyllistyi jälleen pahoinpitelyyn vuonna 2010, kun hän löi hänen uhriksi joutunutta henkilöä useamman kerran nyrkillä kasvoihin yhdessä toisen miehen kanssa. Tällä kertaa tuomioksi tuli yhteiskuntapalveluksi muunnettu ehdoton vankeusrangaistus.

Satakunnan käräjäoikeuden asiakirjoissa esiintyvä Cari Johannes Murto on syntynyt vuonna 1988. Vastarintaliikkeen Cari Johannes Murto ilmoitti vuonna 2013 olevansa 25-vuoden ikäinen. Molemmat asuvat tai toimivat Porin seudulla. Voimme siis olla kohtuullisen varmoja siitä, että kyse on samasta henkilöstä. Murto vaikuttaa myös olleen kiinniotettuna Vastarintaliikkeen häiriköityä vasemmistoliiton vapputapahtumassa Porissa viime vuonna.

 

2. Ali Kaurila

Vasemmalla Jari-Pekka Marin keskustelemassa järjestyksenvalvojan liiveihin pukeutuneen Ali Kaurilan kanssa. Etuoikealla Timo Hännikäinen.
Vasemmalla Jari-Pekka Marin keskustelemassa järjestyksenvalvojan liiveihin pukeutuneen Ali Kaurilan kanssa. Etuoikealla Timo Hännikäinen.

Toinen järjestyksenvalvojana toiminut Vastarintaliikkeen aktivisti on nimeltään Ali Kaurila. Kaurila on viime viikolla vuodetun foorumin ja Helsingin Sanomien samasta aiheesta kirjoittaman artikkelin perusteella liikkeen johtajan Juuso Tahvanaisen jälkeen Vastarintaliikkeen kaikista keskeisin aktivisti. Hänen kautta kulkevat monet yhteydet Ruotsin emojärjestöön ja muihin kansainvälisiin kontakteihin. Kaurila on myös suunnitellut suuren osan Vastarintaliikkeen propagandasta ja hän on liikkeen toimintakeskus Kodin tärkeimpiä organisaattoreita.

Kaurila on tunnistettavissa syksyllä 2014 Kosovossa otettujen kuvien perusteella. Kuvat julkaistiin viime viikolla Vastarintaliikkeen foorumin vuotaneella sivustolla.

kaurila2
Ali Kaurila 612-marssin aikana.
kaurila
Ali Kaurila 612-marssin aikana. Kaurilan vyöstä roikkuu radiopuhelin kuvasta katsottuna oikealla.

 

3. Kimmo Saarela

kimmosaarela2
Vasemmalla Vastarintaliikkeen aktivisti Kimmo Saarela jakamassa liikkeen propagandaa. Kuva julkaistu Vastarintaliikkeen sivuilla. Oikealla Saarela järjestyksenvalvojan liiveissä 612-tapahtumassa. Saarelan takana oikealla Johannes Murto.

Kolmas tunnistamani järjestyksenvalvojana toiminut aktivisti on Kimmo Saarela. Kimmo Saarela on tunnistettu aikaisemmin Viikon patriootti -blogissa. Saarela on esiintynyt Vastarintaliikkeen sivuilla omalla nimellään.

 

4. Pauli Kaila

kaila copy
Pauli Johannes Kaila (vasemmalla) on Vastarintaliikkeen aktivisti. Kuvan keskellä Ali Kaurila, etuoikealla Kimmo Saarela ja toinen järjestyksenvalvoja.

Neljäs tunnistamani aktivisti on Pauli Johannes Kaila. Kailasta löytyy verkosta kuvia, jotka osoittavat hänen olevan yllä näkyvä mies. Kaila on aktiivinen Vastarintaliikkeen vuodetulla foorumilla. Foorumilla Kaila esiintyy etunimellä Pauli, mutta Kansalliseen vastarintaan hän kirjoittaa etunimellä Johannes.

 

5. Aktivisti #5

aktivisti5_valmis
Vasemmalla Vastarintaliikkeen aktivisteja Kreikassa järjestetyn Kultainen aamunkoitto -puolueen Imia-marssilla helmikuussa. Oikealla toinen vasemman kuvan miehistä 612-tapahtumassa pukeutuneena järjestyksenvalvojan liiveihin.

Viides tapahtumasta Vastarintaliikkeen aktivistiksi tunnistamani järjestyksenvalvoja on yllä olevissa kuvissa näkyvä mies. Sama henkilö osallistui myös Vastarintaliikkeen delegaatioon Kreikassa 31. tammikuuta järjestetyyn Imia-marssiin, jonka järjestäjä oli uusnatsipuolue Kultainen aamunkoitto. Puolueen jäseniä on tuomittu muun muassa murhasta. Sivunmennen sanottakoon muuten, että Imia-marssilla ja 612-tapahtumalla on soihtuineen kovin samantyyppinen estetiikka.

Olen kohtuullisen varma, että tämä henkilö on tunnistettu myös nimeltä Viikon patriootti -blogissa. Koska blogi kuitenkin on ainoa paikka, jossa tämä henkilö on ollut esillä omalla nimellään niin en halua julkaista hänen nimeään tässä ilman täysin varmaa tunnistusta.

 

6. Aktivisti #6

sinipipo
Kuvissa allekirjoittaneelle tuntematon mies. Vasemmalla mies pitelemässä Vastarintaliikkeen lippua Lahdessa helmikuussa 2015 (kuvaa käytetty kuvaajan luvalla). Oikealla mies 612-tapahtumassa järjestyksenvalvojan liiveissä.

Kuudennen tunnistuksen kohdalla en osaa antaa henkilön nimeä. Yllä näkyvä mies kuitenkin on selvästi Vastarintaliikkeen aktivisti, sillä hänestä julkaistiin vain viikko sitten kuva liikkeen tempausta käsittelevässä jutussa Etelä-Suomen Sanomissa. Tempausta käsiteltiin myös Vastarintaliikkeen omilla sivuilla.

 

7. Epävarma tunnistus

 

Vasemmalla 612-tapahtuman järjestyksenvalvoja, joka näyttää kovasti Vastarintaliikkeen aktivistilta (oikealla).
Vasemmalla 612-tapahtuman järjestyksenvalvoja, joka näyttää kovasti Vastarintaliikkeen aktivistilta (oikealla).

Seitsemäs tunnistus on epävarma, enkä osaa sanoa täysin varmasti onko yllä olevissa kuvissa sama henkilö. Olen kuitenkin sitä mieltä, että sekä oikealla että vasemmalla näyttäisi olevan sama henkilö.

Toinen kuva järjestyksenvalvojasta, joka näyttää kovasti Vastarintaliikkeen aktivistilta.
Toinen kuva järjestyksenvalvojasta, joka näyttää kovasti Vastarintaliikkeen aktivistilta.

 

8. Kenties Vastarintaliikkeeseen liittymätön järjestyksenvalvoja

tuntematon
612-tapahtuman alkupuheenvuoro Töölön torilla. Vasemmalla yksi kahdesta järjestyksenvalvojasta, joka ei välttämättä ollut Vastarintaliikkeen aktiivi. Taka-alalla keskellä Kimmo Saarela. Oikealla Jari-Pekka Marin.

Lopuksi vielä kahdeksas järjestyksenvalvoja, jota siis en onnistunut tunnistamaan ja joka ei välttämättä liity Vastarintaliikkeeseen.

Alla vielä joitain kuvia tapahumasta tukemaan yllä tekemiäni havaintoja.

Vastarintaliikkeen johtaja Juuso Tahvanainen laskee seppeleen Hietaniemen haudoille 612-tapahtuman päätteeksi.
Vastarintaliikkeen johtaja Juuso Tahvanainen laskee seppeleen Hietaniemen haudoille 612-tapahtuman päätteeksi.
Vastarintaliikkeen aktivistit Eppu Torniainen (oikealla, musta pilootti, siniset farkut ja musta pipo), Henry Mustonen (takaoikealla, musta pipo, rjuskea takki, kivipestyt farkut) ja Petri Nordman (oikealla, musta lippis, vihreä huppu, musta takki, ruskeat housut).
Vastarintaliikkeen aktivistit Jesse Eppu Torniainen (vasemmalla, musta takki, siniset farkut, Adidas-lenkkarit ja musta pipo), Henry Mustonen (takaoikealla, musta pipo, ruskea takki, kivipestyt farkut) ja Petri Nordman (oikealla, poskiparta, musta lippis, vihreä huppu, musta takki, ruskeat housut). Kaikilla kolmella viiltosuojahanskat. Mustonen on uusnatsituotteita myyvän Ferus Finnum -kauppa ylläpitävän yhdistyksen äänetön yhtiömies. Kaikki kolme ovat esiintyneet Vastarintaliikkeen edustajina omalla nimellään ja/tai kasvoillaan.
viiltosuojat
Talven kuumin muoti? Kolme allekirjoittaneelle tuntematonta miestä. Kaikilla on rystysistä vahvistetut hanskat tai viiltosuojahanskat, kuten näyttäisi olevan myös heidän takana kävelevillä miehillä..

 

 

 

2 Replies to “Timo Hännikäinen ja Suomen Vastarintaliike”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *