Vielä Immosen natsiystävistä

Iltalehti lähti viikonloppuna penkomaan Olli Immosen natsiyhteyksiä. Monesta kiinnostavasta havainnosta huolimatta jutusta jäi mielestäni puuttumaan muutama olennainen Suomen Vastarintaliikkeen aktivisti.

Ennen kuin menen itse asiaan, niin sanottakoon että mielestäni on periaatteessa ongelmallista asettaa ihmisiä tuomiolle heidän some-suhteidensa perusteella. Immosella on yli 4000 ystävää Facebookissa ja on selvää, ettei hän voi olla heistä kaikista täysin perillä. Toisaalta Immonen kuitenkin itse korosti viime viikolla hyväksyvänsä uusia ystäviä sitä mukaan kuin hän on arvioinut heidät “asiallisiksi”.

Onko istuvan kansanedustajan sitten “asiallista” pitää lukuisia Suomen Vastarintaliikkeen uusnatseja kavereinaan? Ei mielestäni. Tietääkö Immonen keitä alla olevat henkilöt ovat? Vaikea kuvitella, ettei ainakin osasta tietäisi – näkeehän hän myös heidän ystävinään mitä heidän seinillään kirjoitellaan. Kun Immonen vielä kaikkien kesällä ilmitulleiden seikkojen lisäksi jakaa jollain tasolla näiden henkilöiden tavoitteen “kansallismielisestä vallankumouksesta” niin yhteydet tietysti näyttäytyvät varsin epäilyttävinä.

Kuvat minulle on luovuttanut anonyymi lähde. Suojellakseni hänen identiteettiään olen peittänyt hänen ja Immosen yhteiset ystävät kuvista.

1. Janne Moilanen Esiintyy Facebookissa erilaisilla tekonimillä, joista viimeisin on “Jawetti von Monolithius”. Hänen profiilikuvassaan näkyy Suomen Vastarintaliikkeen lippu, jonka Immonen ilmeisesti arvioi “asialliseksi”.

Moilasen kirjoituksia SVL:n sivuilla voi lukea tästä.

Immonen_Moilanen

2. Ali Kaurila on Suomen Vastarintaliikkeen keskeisimpiä hahmoja. Kaurilan nimi tuli julkisuuteen kun Suomen Vastarintaliikkeen sisäinen foorumi julkaistiin verkossa tammikuussa. Kaurila esiintyy Facebookissa nimellä “Ali Kauri”.

Immonen_Kaurila

3. Otto Emil Rutanen on Suomen Vastarintaliikkeen Helsingin ryhmänjohtaja. Rutanen oli paikalla Jyväskylässä kun Vastarintaliikkeen aktivistit ja tukijat pahoinpitelivät kolme henkilöä pari viikkoa sitten. Rutanen antoi tapahtumasta haastatteluja Suomen ja Ruotsin Vastarintaliikkeiden nettiradioihin. Hän piti myös Suomen Vastarintaliikkeen puolesta puheen Eugen Schaumanin haudalla, jossa Immonen poseerasi Vastarintaliikkeen ja Suomen Sisun surullisen kuuluisassa yhteiskuvassa.

Tässä SVL:n omilta sivuilta kaksi kuvaa Rutasesta Schaumanin haudalla.

Immonen_Nenatur

4. Jesse Eppu Torniainen on myös Iltalehden jutussa ilman nimeä mainittu Suomen Vastarintaliikkeen pitkäaikainen aktivisti, joka on tuomittu useasta pahoinpitelystä ja yhdestä törkeästä pahoinpitelystä. Vastikään Immosen ystäväkseen hyväksymä Torniainen oli Eugen Schaumanin haudalla, eli Immonen on ainakin ohimennen tavannut myös hänet somen ulkopuolella. Torniainen oli ainakin toukokuussa myös aktiivinen Stadin Kingeissä. Immosen ja Torniaisen Facebook-ystävyys alkoi tietojeni mukaan Schauman-tapauksen jälkeen.

Torniaisen kirjoituksia SVL:n sivuilla.

Immonen_Torniainen

5. Henry Mustonen on Suomen Vastarintaliikkeen aktivisti ja Iltalehden jutussa mainitun Ferus Finnum -kaupan äänetön yhtiömies.

Immonen_Mustonen

2 Replies to “Vielä Immosen natsiystävistä”

Leave a Reply

Your email address will not be published.